Бен Афлек продължава лечението си за пристрастеност към алкохол и наркотици.

"Той разбра, че не може просто да се събуди една сутрин и да каже: "Добре, чист съм." Лечението е като работа. Хубавото е, че той прави сериозни крачки към възстановяването си. Приятелите и семейството му никога не са виждали Бен толкова активен и сериозен в стремежа си да се излекува от алкохолизма", споделя източник, близък до актъора пред US Weekly.

През септември звездата от "Лигата на справедливостта" е изкарал 30-дневна програма за рехабилитация в Лос Анджелис. Афлек признава, че битката с пристрастяването му продължава.

"Животът на Бен не е много вълнуващ", казва източникът на US Weekly. "Той се фокусирал върху семейството си и се старае да прекарва време с приятелката си Линдзи Шукъс. Справянето с това заболяване е нещо, за което Бен ще трябва да работи до края на живота си."

45-годишният Афлек отсъстваше от сватбата на сестрата на Шукъс, която се състоя наскоро в Бъфало, Ню Йорк. Причината обаче не е развир във връзката му с продуцентката. Актъорът е бил на събитие в Лос Анджелис. Той е бил забелязан и в няколко лечебни центъра в района. Оказва се, че Бен работи усилено, зада събира пари за подкрепа на различни центрове за лечение.

Афлек се бори с пристрастяването към алкохола в продължение на много години. За първи път той потърси лечение през 2001 г. В крайна сметка зависимостта му стана причината за раздялата със съпругата му Дженифър Гарнър.

"Искам да живея пълноценно и да бъда най-добрият баща, който мога да бъда", написа той във Facebook през март, когато разкри официално за зависимостта си.

Носителят на "Оскар" сподели още, че е късметлия да има любовта на семейството и приятелите си, включително и на съпругата си Дженифър.

Афлек призна, че тя е поела пълните грижи за семейството, докато той се е възстановявал в клиника. Двамата имат три деца, припомня lifestyle.bg