Бен Фостър води преговори да изиграе Ланс Армстронг в биографичен филм на Стивън Фриърс.

32-годишният актьор е готов да се превъплъти в образа на опозорения колоездач във филма, който ще бъде съсредоточен върху дългата кариера на седемкратния победител в Тур дьо Франс и загубения му авторитет след като призна, че е вземал допинг.

Сценарият на филма е дело на автора на "Трейнспотинг" Джон Ходж, а снимките се очаква да започнат през есента, съобщава сайтът Deadline.

Изгряващата звезда Бен Фостър дебютира на Бродуей редом до Алек Болдуин миналата година и партнира на Марк Уолбърг и Питър Бърг във филма "Самотният оцелял".

Намерението на компанията News of Frears да снима филм за живота на Армстронг е известна изненада, тъй като вече се работи по два други проекта за скандалния спортист. Уорнър Брос работи по неозаглавен проект със сценарист Скот Бърнс и режисьор Джей Роуч.

Междувременно Джей Джей Ейбръмс също се надява да разкаже историята на живота на Армстронг на големия екран с адаптация на книгата "Цикъл от лъжи: Падението на Ланс Армстронг" на спортния журналист от Ню Йорк Таймс Джулиет Макюр. Според слуховете Брадли Купър ще изиграе колоездача, но той категорично отрече, пише БГНЕС.