Актьорът Къмбърбач, известен от сериала "Шерлок", разкритикува поклонничките си задето те направиха каламбур с името му и се нарекоха cumberbitches (камбъркучки).

В разговор с журналистката Елън Деджънръс в нейната тв програма той отбеляза, че подобна словесна характеристика донякъде намалява значението на феминисткото движение, пише в. "Индипендънт".

"Аз казах: дами, това е забележително, много съм поласкан, но не връща ли това феминизма малко назад? А те ми отвърнаха, че това не нанася никаква вреда на феминизма, че те просто са си поиграли с моето име", поясни Къмбърбач. Той добави, че почитателките му биха могли да измислят и нещо друго.

Бенедикт Къмбърбач, 38, е известен от главните роли в сериала "Шерлок" на Би Би Си и от биографичния трилър "Петата власт" за основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. Освен това актьорът озвучи дракона Смауга във втората част от кино трилогията "Хобит". Той е номиниран за тазгодишните "Оскари" в категорията "най-добър актьор" заради ролята си във филма "Игра на имитация", пише БГНЕС.