В нова свръхлуксозната кооперация на тиха уличка до мол „Сердика” станаха съседи футболната легенда Димитър Бербатов и Лили Иванова. Футболният ас си e купил два апартамента по 107 кв.м за около 1 млн. лв. общо Подобни суми не са проблем нито за естрадната икона, нито за Бербатов, който изкара десетки милиони по време на футболната си кариера.

Към жилищата си бившата звезда на „Манчестър Юнайтед” е взел и два големи гаража. По документи Бербатов платил за имотите едва 97 701 лв. Тази цена според брокери е минимум 10 пъти под пазарната и вероятно сделката е реализирана на база данъчна оценка.

Така купувачът си спестява солидните суми, дължими като данъци на държавата, а също и по-високи нотариални такси. Жилището на певицата е на същия етаж, но е значително по-голямо – то е с площ от 196 квадрата. Освен за него, Лили Иванова е платила и за две подземни паркоместа. Новите придобивки са й стрували общо 488 957 лв.

В баровската кооперация, която е на топ локация, случайни хора няма, а всички апартаменти са с големина от между 100 и 200 квадрата. Заради престижното си местоположение цената на жилищата в района не пада под 2500 евро на кв. м.

Затова основни купувачи на апартаментите са известни хора и мастити бизнесмени. В кооперацията живеела и любовница на известен политик, като апартачента й най-вероятно е купен от него.

ВИП обитателите на сградата са спокойни за безопасността на имотите си, тъй като на смени в портиерната дежурят двама охранители. Видеокамерите, които опасват блока, обхващат целият периметър около постройката, а неканените гости са отпращани още преди да хлътнат във входа.

И Бербо, и Лили са закупили имотите с цел инвестиция. 39-годишният спортист предпочитал да живее със семейството си в просторното си имение в Бояна и ползвал един от апартаментите си за офис, разказаха съседи на спортната звезда. Според запознати, футболистът купил жилищата като инвестиция за дъщерите си Деа и Елиа. Далечните му планове били един ден в тях да се нанесат двете му наследнички.

Също като Бербо, и Лили използвала новия апартамент за бизнес срещи. Певицата се мяркала там от дъжд на вятър. 81-годишната изпълнителка на „Камино” продължавала да обитава луксозната си мансарда на ул. „Оборище” 33, но в дома й стъпвали само най-близките й роднини. Певицата предпочитала да използва за работни срещи новия си апартамент. Заради пандемията от Ковид-19 визитите й станали доста ограничени. Лили се виждала единствено с новия си мениджър – татуираният младок Николай Недеков, както и с личния си финансов консултант.

Месец след изповядването на имотната сделка, Лили направила още една. Певицата продала гарсониерата си в родния Кубрат. Апартаментът на ул. „Княз Борис I” се намираше срещу родната й къща, която бе съборена.

Семейството на Лили бе обезщетено с маломерната панелки само на метри от разрушения й дом, но естрадната звезда стъпваше в родния си град веднъж годишно заради конкурса под неин патронаж „Медни гласчета”. Певицата продала жилището на местен бизнесмен, а парите вложила в покупката на новия имот.