Димитър Бербатов влиза в политиката и то на страната на управляващите - ГЕРБ. Че най-добрият ни футболист поема по нов път, демонстрира редовно самият той в интернет.

От края на миналия месец Митко е особено активен в социалните мрежи и лично общува с електората си. Той взима отношение по всяка обществено-политическа тема от България, макар да се намира доста далеч от родината.

Агитацията му започна с призив за българските деца. ''Има наистина много талантливи деца в България. Нека ги подкрепяме. Аз го правя, ще се радвам, ако и вие го направите", призовава Бербо на български и на английски. Сензационно Митко качи в интернет и снимка с дъщеричката си Деа. И написа: ''Нека не забравяме какво е наистина важно в живота".

В съботата преди Великден Бербатов пък показа на снимка как е боядисал яйца за празника под надслов: ''Едните са готови, почваме другите. Още един път весели празници, здраве и щастие желая на всички". Вчера пък Бербо публикува снимка, на която държи фланелка с много автографи от ученици. ''Голям подарък от българското училище в Лондон - благодаря", разкрива той историята.

Активността на Бербатов е повече от видна и в политическите среди вече за никого не е тайна, че футболният център-нападател се е устремил към властта. Наблюдателни свързаха тази активност със срещата му с българския еврокомисар Кристалина Георгиева тъкмо в края на март, когато той започна активността си. На 29-и миналия месец Бербатов се срещна с нея в рамките на "Европейският футбол срещу глада".

Наред с разговорите за хуманитарната дейност на Еврокомисията двамата са обсъдили и бъдещето на Бербатов след завръщането му у нас, разкриват запознати. Дори говорили за политическо обвързване на футболната звезда, естествено от редиците на ГЕРБ. В тази връзка Димитър Бербатов даже се спряга като бъдещ министър на спорта.