Димитър Бербатов няма да остава в Англия, след като напусне Манчестър Юнайтед, разкри агентът на нападателя Емил Данчев.

Сър Алекс Фъргюсън е готов да се раздели с българина, който иска да играе редовно. Този сезон Берба записа едва 12 мача.

Германия е една от най-вероятните опции за Бербатов, а Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен вече обявиха интерес. Цената на българина е около 10 млн. евро. изказването на Данчев на практика сложи край на спекулациите, че клиентът му ще се завърне в Тотнъм. Митко просто иска ново предизвикателство след шест години на Острова.

“Димитър не иска да играе за друг клуб от Англия. Той иска ново предизвикателство в друго първенство. Това беше разочароващ сезон за него, а той просто иска да играе”, заяви Данчев пред Goal.com.

Бербатов премина в Юнайтед през 2008 година с трансфер от Тотнъм за 30,75 млн. паунда, а през миналия сезон стана голмайстор на Висшата лига. “Берба е топ играч, който още години наред може да играе на високо ниво. Но ние няма да го продадем без нищо”, предупреди преди месец Фъргюсън.