Политическият трилър „Къща от карти” разказва една тъмна история за алчност, корупция и неутолима политическа амбиция. Тук държавата няма абсолютно никакво значение – за сметка на това в коридорите на властта управляват интригите и страстите.

Когато Франсис Ъркарт решава да се бори за поста на министър-председател, той не се спира пред нищо. Въоръжен с политическите тайни, до които е имал достъп като отговорник по партийната дисциплина, Ъркарт Камшика започва тиха и смъртоносна кампания - да елиминира всички свои съперници, използвайки всички възможни средства, включително убийството.

Мати Сторин, готова на всичко млада репортерка, има таланта да разкрива реалните истории, скрити зад видимото. Когато се натъква на скандална мрежа от интриги и финансова корупция в най-високите нива на властта, тя се заклева да разкрие истината. За да го направи обаче, тя трябва да се изправи срещу най-властния мъж в държавата, да се пребори със собствените си демони и да рискува всичко, дори живота си.

“House of Cards” е политическа драма за властта и задкулисието, за амбициите и тръпката от играта за надмощие, за слабостите на човешката природа.

Майкъл Добс - с детайл и дълбочина, присъщи на автор, преживял това, което разказва - ни въвежда зад кулисите на безскрупулни политически машинации и корумпирани медии във Великобритания в края на 80-те. Главният герой - Франсис Ъркарт, използва връзките си и огромното количество вътрешна информация, с която разполага, за да излезе от сянката на анонимния партиен пост, който заема, да свали премиера и да заеме мястото му. Задейства грандиозна подмолна машина за скандали и шантаж, която ще разклати всички в Уестминстър.

Амбициозната млада журналистка Мати Сторин се натъква на историята на живота си, но тя ще й струва твърде скъпо. Мати успява умело да комбинира острия си ум и политически си нюх със съветите и подхвърлената информация от Ъркарт. Същите тези качества й помагат да усети заговора, който е предизвикал падането на премиера. Тя има всички факти, но не забелязва, че човекът, от когото иска помощ, е всъщност злодеят, когото търси...

„Кървава и брутална история, жива и цинична… Велик триумф.” - The Independent

"Книгата на Доб е възхитително удоволствие за всеки англофил - или за всеки фен на новия сериал Къща от карти." - AARP.org

"Вдъхновяващият трилър, който разтърси Уестминстър... Това е автор на политически трилъри, изключително добре запознат с механизмите на властта." - Daily Express

За автора

Майкъл Добс, познат също като лорд Добс от Уайли, член на британската Камара на лордовете, е някогашен съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън.

Бестселърът „Къща от карти“ е разказан с авторитета на политическата фигура, която познава системата отвътре.

Романът е послужил за основа, върху която е заснет изключително успешният сериал, продуциран от Кевин Спейси и Дейвид Финчър.