"Това е много прост и много чист импулс. Романтизъм, но без много чувственост. Емоции, но без излишъци. Лекота и постоянно движение" - така Виржини Виар описа новата колекция Chanel есен-зима 2020/21, която бе представена преди часове в Grand Palais в Париж. Вдъхновението за колекцията идва както от страстта на Габриел Шанел към свободата, която тя даваше на жените при избора на дрехи и към която винаги се стремеше, така и от лентата от 1968 г. „Лоши момичета“.

Главните герои във филма са олицетворение на парижкия шик и духът на свобода, властващ по това време по улиците на града и именно техни модерни прототипи видяхме да дефилират на подиума. В тази колекция практически почти няма рокли, но има богат избор от панталони с цепки отстрани, които се отварят ефектно при ходене, разнообразие от сака от туид, без които е невъзможно да си представим Chanel, и поли с високи цепки.

Основното, което видяхме на модния подиум бяха два цвята - черно и бяло. Редките проблясъци на праскова и лайм ни напомниха, че винаги имаме свобода на избора.

източник и снимки :woman.bg