Отдалеченият и таен плаж Липите на родното Черноморие вече е окупиран за снимките на най-новото предаване на Нова телевизия "Игри на волята".  До мястото около Синеморец може да стигне само пеша след около половинчасов преход.
Първоначално желанието на продуцентите е проектът да се снима в Мексико. Отказват се, защото бюджетът набъбва драстично и се спират на вариант за български плаж. Героите в предаването вече са избрани и се подготвят усилено за изпитанията. Звезди в предаването няма да има, научи "България днес".

Макар за участие да се спрягат имената на Златка Димитрова, Джулиана Гани и дори Николета Лозанова от екипа решават да не ги канят. "Много известни сами се натискат да участват, дори не искат пари като хонорар. Идеята е все пак да се покажат добре подготвени физически хора, а не плеймейтки по бански", издават от екипа. Наградата е 200 000 лева, а записалите за кастингите са хиляди. Водеща ще бъде Алекс Сърчаджиева, която вече снима визитката на предаването.

"Като водеща бях първата, която преживях сериозно предизвикателство в това уникално състезание! През следващите месеци и участниците в "Игри на волята: България" ще усетят този адреналин. За пореден път се убедих колко красива е България. Снимките за промоклипа ме отведоха до прекрасни места из цялата страна", споделя Алекс. Очаква се другият водещ да е Азис.