Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс Евровизия.

Българската песен „Beautiful Mess” зае второ място в най-гледания музикален форум в Европа. Тази позиция българският представител извоюва както при гласуването на журито, така и при зрителския вот. Максималните 12 точки бяха присъдени от 4 страни – Македония, Норвегия, Естония и Беларус.

В първото си интервю пред БНТ, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него.



„Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители” – сподели българският представител.



Тази нощ, по време на финала на Евровизия 2017, на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента „Amar Pelos dois”.

България получи още отличия от тазгодишното издание на Евровизия. След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди - за най-добри специални ефекти, както и за най-добра сценична концепция и присъствие.



Кристиан Костов записа най-доброто постижение в песенния конкурс. Миналата година Поли Генова класира България на 4-то място. През 2007 година Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с 5-та позиция.

Певецът и българската делегация се завърнаха от Киев днес. Веднага след това те взеха участие в коментарното студио на БНТ1.