Някои от тях приласкават беззащитен гипсов манекен, обагрен в червения цвят на болката. Други наполовина са закрили лицето си с длан, върху която е изрисувано тревожно око.

Трети са затрупани с безброй часовникови циферблати, отмерващи настръхналото време. Те са 15 от най-експресивните и влиятелни в момента млади (и не чак толкова млади) български актриси и с готовност са предоставили образите си за благородна кауза: финансирането на безплатен телефон за жени, жертви на домашно насилие, съобщава "Новинар".

Сред участничките във фотосесията, представяща по метафоричен и стилизиран начин страданието и агресията, са популярните Койна Русева, Йоана Буковска, Александра Василева, Силвия Лулчева, Станка Калчева, Меглена Караламбова и др.

Людмила Сланева-Локо, съпругата на Стенли – вокалист от култовия период на група „Тангра”, пък освен като лице в благотворителната кампания „Зад вратата” се прояви и записвайки едноименна песен за мото на инициативата.

Единствените копия на фотографиите, чийто автор е Мирослав Веселинов (за него това е и първа самостоятелна изложба), ще бъдат подредени във фоайето на Театрална работилница „Сфумато” от 22 ноември до 1 декември.

Оригиналните кадри, както и луксозният голямоформатен календар за 2011, комплектуван от тях, ще бъдат предложени за продажба, а приходите ще бъдат дарени на асоциация „Анимус”, подкрепяща жертвите на домашно насилие.

На 3 декември 16.00 до 18.00 ч. актрисите, лица на калeндара, ще раздават автографи в книжарница „Пингвините” на ул. „Граф Игнатиев” 18, а на 11 декември от 12.00 до 14.00 ч. в книжарница „Сиела” в Mall of Sofia на бул. „Стамболийски”. Организатор на цялата инициатива е Сдружение с общественополезна цел „Б Плюс”, създадено от режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров.