Съмнения относно истинността на информацията, че Джони Деп е бил в Бургас през уикенда, плъзнаха вчера. Според някои холивудският ас дошъл в морския град, за да присъства на концерта на любимците си The Prodigy, които забиха в петък вечер на Spitit of Burgas.

Снимка от 15 август, на която холивудският ас продължава да е на Хаваите. Татуировките на лявата предмишница отново се виждат добре.

Човекът, за когото се предполага, че е Джони Деп, няма никакви татуировки по лявата предмишница и е видимо по-нисък от 180 см.
В същото време обаче един от най-известните фенсайтове на Джони Деп - испанскоезичният lily-rosejackdepp. blogspot.com, пусна папарашки снимки на звездата с дата от 14 и 15 август (събота и неделя), на които той се припича заедно с децата си на Хаваите.

Подозрително е и, че никой така и не успя да заснеме отблизо Джони Деп. Появиха се неясни фотоси от терасата на хотел „Приморец”, както и клипче, на което във фоайето на хотела се вижда човек с шапка, заснет странично от мобилен телефон. Познавачи обаче веднага засякоха някои очевидни различия. Първо, човекът от видеото е видимо по-нисък от 180-сантиметровия Джони Деп. Второ, на лявата ръка на въпросния тип липсват каквито и да било татуировки, докато лявата предмишница на холивудския ас е нашарена от няколко татуса и от вътрешната, и от външната страна.

Веднага се породиха съмнения, че става въпрос по-скоро за някоя пиар акция или шега, в която са замесени млади български актьори. Появиха се дори конкретни имена на таланти от НАТФИЗ и Нов български университет.

Хора от кинобизнеса, запознати с тънкостите около пристигането и престоя в България на звезди от подобен ранг, също бяха доста скептични. Дона Дойчева, пиар на „Ню имидж” - компанията, която обикновено кани у нас холивудски актьори, разясни „технологията”:

„Идването на звезда от такъв ранг се подготвя месеци наред, за да се стикова график. За музикално събитие като Spirit of Burgas това обикновено се прави с рекламна цел. В такъв случай трябва да се появи поне една снимка на Джони Деп от фестивала, за да си оправдае хонорара, а не всичко да е по слухове. Около този фестивал има доста неверни слухове. Преди време например се пусна информация, че ще идва Брус Уилис, а после се оказа, че това няма нищо общо с истината.”

На настояването на фенове, че Джони Деп е дошъл в България не с рекламна цел, а просто за да чуе The Prodigy, скептици припомниха, че британската банда изнася по няколко лайва на месец. Освен това охраната на ВИП зоната на Spirit of Burgas и трите дни беше доста рехава, а и никой от присъствалите така и не успя да забележи звездата.