Българската фолклорна песен “Малка мома” на Нели Андреева озвучава филма “Колибри” с Джейсън Стейтъм.

Английският екшън се завъртя по кината у нас през лятото миналата година, но информацията за саундтрака стана известна едва сега.

Народната певица Нели Андреева подписала предварително договор с екипа на продукцията, без да знае, че парчето й ще бъде включено към саундтрака на екшън трилър.

„Когато ми се обадиха, си помислих, че ще използват “Малка мома” в документален филм. Като видях трейлъра на “Колибри”, доста се изненадах, тъй като аз не съм фенка на Джейсън Стейтъм. Романтична натура съм и харесвам повече Джулия Робъртс”, разказа народната изпълнителка, пише ''Монитор''.

По време на премиерата на „Колибри” у нас приятели подпалили телефона на Нели. „Звъняха ми и много близки, за да ме питат дали са ми платили авторските права. За мое щастие продуцентите се оказаха много коректни хора. Доволна съм и от заплащането. Радвам се, че “Малка мома” е успяла да докосне хората”, доволна е Нели.



Андреева създава песента през 1995 г. Най-голяма популярност парчето получава, когато композиторът и диригент Георги Генов се присъединява към проекта и композицията е записана с вокала на Нели Андреева и хора на ансамбъл “Филип Кутев”.

След като е пусната в мрежата за видеосподеляния YouTube, за около година набира над 1 милион гледания от цял свят. Музикантите от Massive Attack и Red Hot Chili Peppers също са впечатлени от парчето.

„Когато Massive Attack гостуваха у нас, им подарих диск. Не бях ги чувала преди това и когато отидох на концерта, останах поразена. Имаше много пияни младежи, но музиката беше невероятна. За съжаление не можах да се видя с Red Hot Chili Peppers. Те също са слушали мое изпълнение и го харесват. Те изявиха желание да се срещнем, но се разминахме”, разказа още Андреева.