Писателят Иван Комита представи зрелищен трейлър към романа си „Хранилка“. Книгата излезе от печат в края на януари тази година и е сред най-продаваните дебютни заглавия през последните месеци. Видеото към книгата е впечатляващо и напомня на трейлър като за касов холивудски филм. Българска книга досега не е презентирана по такъв начин – трейлърът се отличава със сложност на изпълнение, богатство на сцените, разнообразие на локациите и отлична актьорска игра на участниците.

Подготовката и заснемането на клипа отнема няколко месеца на целия екип. Сценарист и режисьор е самият Иван Комита, а оператор и монтажист – Георги Кръстев. В ролите на основните персонажи от романа „Хранилка“ са Велина Узунова, Калоян Митов от МА „Ивет Фешън“ и Габриела Бизеранова. За стайлинга и облеклото на участниците се погрижи Стоян Апостолов. Трейлърът се реализира с подкрепата на Панда-ип ЕООД, Паолина Петракиева, д-р Снежана Атанасова – от Ata Derma; д-р Силвия Паскалева ди – Fit & Lit; Делта Гард ООД, Софавто ООД, Бг секюрити ЕООД, Hookah it.



Трейлърът е с продължителност 2,26 минути и в него участват общо 17 души, като сцените са заснети на общо 6 локации.

Дебютният роман на Иван Комита „Хранилка“ разказва историята на милионерски син и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис. Към днешна дата издателство „Книгомания“ вече е в процес на изготвяне на нов тираж, който ще бъде пуснат скоро в търговската мрежа.

По повод премиерата на трейлъра 22 души от последователите на автора в социалните мрежи и профилите на кампанията „Модерно е да се чете“ ще могат да си поръчат романа с персонално послание, автограф и специален долар книгоразделител.


Във видеото са включени и отзиви за романа на авторитетните личности, станали част от книгата от самото ѝ начало – Георги Тошев, Галина Чолакова, Ина Вълчанова, д-р Пламен Попов. Специално за трейлъра актрисата Деси Бакърджиева и поп певицата Маги Джанаварова също споделиха мненията си:

Завладяваща история. Разказ за възхода и падението, за илюзиите и измамното щастие, за привидно идеалния живот на богатите. Досега не бях срещала толкова точно описание на тези среди. „Хранилка“ ме държа до последно в напрежение. – Деси Бакърджиева, актриса. „Хранилка“ е като песен на Сирените, възпяваща живота на богатите – омайна, ритмична, мелодична, но би могла да те доведе и до ръба, ако не разчетеш правилно посланията ѝ. – Маги Джанаварова, певица

Към всички мнения за романа „Хранилка“ в клипа е включен и отзивът на една от най-превежданите български писателки Здравка Евтимова, който тя неотдавна даде за автора и романа в интервю за БНР.

Иван Комита е своеобразен талант, той е от тези майстори на словото, които превръщат думите си в неврони, а книгите си – в едно необятно поле за размисъл. Той успява по неочакван начин да създава връзки между понятия, които, на пръв поглед, не са свързани. „Хранилка“ заслужава внимание и би спечелил читателите от първата си страница и би ги държал в напрежение докрай. Затова препоръчвам всеки млад човек, всеки човек на средна възраст и всеки в зряла възраст да се обърне с чисто сърце към този роман и да го впише в своя духовен свят. – Здравка Евтимова.