След като Иван и Андрей буквално пристанаха на ТВ7 в началото на тази седмица, те отмъкват със себе си всички предавания и особено оказалия се доста печеливш формат „Биг Брадър“.

Той беше почти запазена марка на Нова, но сега Нико Туперев също абдикира и отива в ТВ7. Той се сдобрил със съдружника си Ники Николов, с когото се разделиха бурно преди сегашните Брадъри.

Двамата си стиснали ръцете, а Ники се връща и като главен редактор на култовото шоу. Негов беше и гласът зад кадър в изповедалнята при всички издания, без последното.

В момента двамата планират да завладеят отново екрана и докато зрителите са още топли да ударят конкуренцията с още едно реалити в голямата къща в Нови хан.

По думите на Ники то ще е невиждано досега и ще събере звезди от различен калибър, а наградите ще бъдат много по-големи.

Брадърът е най-силният коз на ТВ7 да привлече зрители и направо да ги отмъкне изпод носа на Нова.

Затова и продуцентите толкова бързат с новото шоу.

Все още не е ясно дали ще си вземат и „Сделка или не“ и „Националната лотария“, които също са техни предавания и съвсем да оголят Нова. Иван и Андрей предвиждат да върнат на екран доста гледания „Сблъсък“.

Само „Всяка неделя“ ще остане на екрана на НТ, но предвид ниския рейтинг на предаването продуцентите са готови да й го харижат.

Това обаче не е само война на две телевизии, твърдят хора от бранша. Това е и война за политическо влияние. ТВ7 е силно приближена до правителството и в почти всички публицистични предавания се промъкват вече и предизборни внушения.

Брадърът пък ще цели да отклони вниманието на зрителите от действителните им проблеми и ще ги хвърля в изкуствените интриги на екрана.

В паузите пък ще има новини, които предизборно ще бъдат с определена насоченост и ще се отразява по пет пъти на ден всяка отрязана лентичка, твърдят от конкуренцията.