Канадският певец Джъстин Бийбър е диагностициран с Лаймска болест. Самият певец обяви това в Instagram.

"Много хора казваха, че Джъстин Бийбър изглежда зле, кара на метамфетамини, защото не можаха да разберат, че наскоро ми беше поставена диагнозата Лаймска болест и хронична мононуклеоза, които засегнаха кожата ми, мозъчната функция, енергията и здравето ми като цяло“, написа Бийбър.

Той добави, че трябва да премине през трудни две години, но благодарение на правилното лечение на „все още нелечимата болест“ той се възстановява и ще може да работи и твори отново.

Лаймска болест порази и сънародничката на Бийбър Аврил Лавин. Според певицата тя прекарала няколко години вкъщи, борейки се нея и била на предела на силите си, чувствайки се между живота и смъртта.

Лаймската болест е инфекциозно заболяване, причинено от пет вида бактерии, които се предават чрез ухапвания от кърлежи. Заболяването има голямо разнообразие от клинични прояви като висока температура, главоболие, умора и кожен обрив. В някои случаи се засягат тъканите на ставите, сърцето, нервната система и очите. Лаймската болест може да доведе до смърт или трайни увреждания в случай на ненавременно или неадекватно лечение.