На церемонията "Жените в музиката", която се състоя в Ню Йорк, Лейди Гага беше обявена от "Билборд" за Жена на годината, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата година Лейди Гага издаде джаз албума "Cheek to Cheek" с Тони Бенет. Той спечели награда "Грами", а двамата изнесоха 36 концерта с песни от него. Лейди Гага планира още един албум за следващата година. Тя се снима и в петия сезон на сериала "Зловеща семейна история".

Миси Елиът, която през последните години до голяма степен остава извън светлината на прожекторите, но се завърна с нов сингъл миналия месец, беше обявена от "Билборд" за иноватор на годината.

Лейди Гага и Миси Елиът се просълзиха, докато разказваха за трудностите, с които са се сблъсквали в кариерата си, и за борбата, която е трябвало да водят.

На церемонията "Жените в музиката" на "Билборд" беше отдадена почит на 50-те най-влиятелни дами на ръководна длъжност в музикалната индустрия. Наред с тях отличия получиха и изпълнители като Лорета Лин, Деми Ловато, Селена Гомес, Лана дел Рей и други.

Кънтри певицата Лорета Лин бе удостоена с първата награда "Легенда" на "Билборд". Отличието е признание за "историческия принос към развлекателната индустрия и майсторството на американската музика".

"От момента, когато проби преди повече от пет десетилетия, Лорета Лин е неспираема музикална сила, която пише и пее със спиращо дъха безстрашие и честност - каза съпрезидентът на "Билборд" Джанис Мин. - Като пионер в музиката, автор и вдъхновение за всички - от Джак Уайт до Миранда Ламбърт, Лорета Лин премести всички граници в музиката и е пример за легенда."

Лорета Лин, която е на 83 години, получи наградата си три месеца преди да издаде първия си албум от повече от 10 години. "Full Circle" ще излезе в продажба през март.

Лана Дел Рей бе почетена за оригиналната си музика, съобщи Контактмюзик. Изпълнителката на хита "Video Games" получи наградата "Пионер" на церемонията в Ню Йорк като признание за вдъхновяващата и интересна насока на кариерата й.

"Лана Дел Рей прави нещата по свой начин от мига, когато за пръв път се появи на сцената, и продължава да взема смели решения, които противоречат на установената практика - заяви Джанис Мин от "Гугенхайм мидиа". - Тя е пионер, като се започне от музиката й и се стигне до много други нейни дейности. Лана кара всички да чакат с интерес следващата й стъпка."

Селена Гомес бе удостоена с отличието "Първенец в чарта". Наградата "Влиятелна личност" беше връчена на вокалистката на "Алабама шейкс" Британи Хауърд, а новоучреденият приз "Разбивач на правилата" - на Деми Ловато.

На церемонията "Жените в музиката" на Келси Балерини бе връчено отличието за изгряваща звезда.

Сред гостите бяха Алиша Кийс, Пол Ръд и още куп звезди. Церемонията ще бъде излъчена на 18 декември по "Лайфтайм".