Свети Валентин е смятан за най-романтичния празник в календара. Защо тази година не разнообразите малко традиционните дейности като кино, вечеря и разходка, и не отидете с половинката си на театър.

От театър "Българска Армия" съобщиха, че по случай Деня на влюбените ще зарадват почитателите си с уникална промоция – два билета на цената на един.

На 13-ти и на 14-ти февруари само срещу една целувка с половинката си на касата, ще можете да се сдобиете с билети за две от хитовите постановки на театъра.

На 13-ти януари можете да посетите "Както ви харесва". Спектакълът е любовна комедия на Уилям Шекспир, а режисьор на постановката е носителят на "Икар” за Цялостно творчество – Красимир Спасов.

Изключително забавна постановка, в която Фортуна оплита с любовните си мрежи странните обитатели на Арденската гора. Обитатели, чиито трепети, страсти, възторзи, въздишки, преструвки, целувки твърде скоро превръщат гората в Райска градина.

Така преоблечената, като Ганимед – Розалинда (Лидия Инджова) неуверено се влюбва в Орландо дьо Боа (Ангел Генов), а той преследва образа на Розалинда. Шутът (Леонид Йовчев) и козарката (Анастасия Ингилизува) вече разменят страстни и необуздани ласки, а Фебе (Стефка Янорова) безжалостно бичува любовните копнежи на овчарят (Иван Ласкин).

В гората, където всеки е с по няколко лица, Меланхолика Жак (Иван Радоев) ще каже знаменитият Шекспиров монолог: "Да, този свят е сцена, където всички хора са актьори …”

Изборът за следващия ден е постановка на друг носител на "Икар" - Стайко Мурджев.

Неговият "Евгений Онегин” е история за любовта между Евгений Онегин (Иван Радоев) и Татяна (Анастасия Лютова), Владимир Ленски (Явор Бахаров) и Олга (Анастасия Ингилизова) във време далечно, различно, но и приличащо на нашето време.

История, в която Любовта открива Любовта, за да я подмине. Така Татяна ще се окаже съпруга на Княза ( Веселин Анчев), а Олга ще се озове в пиянската сватбена песен на Алексей (Ангел Генов). Изумителни актьорски превъплъщения, изключителна сценография (Нина Пашова) и оригинална музика (Петър Дундаков) отличена с наградата "Маестро Димитър Вълчев”.