Tийн сензацията Били Айлиш е получила постоянна ограничителна заповед срещу преследвач, предаде Асошиейтед прес. 18-годишната изпълнителка заведе иск срещу 24-годишния Пренел Русо миналия месец, след като натрапникът се появил седем пъти пред дома ѝ в Лос Анджелис в опит да се срещне с нея.

Русо за първи път дошъл пред дома на Били Айлиш на 4 май, позвънил на вратата и попитал баща ѝ дали певицата живее там. Въпреки отговора, че е сбъркал адреса, натрапникът се завърнал по-късно. Русо бил прогонен от охраната, но отново се появил и дори се заканил да пренощува пред дома.

Преследвачът се завърнал и на следващия ден и се опитал да проникне в къщата. В крайна сметка Пренел Русо е бил арестуван за нарушаване на границите на частна собственост.

След като първоначално Били Айлиш получи временна ограничителна заповед срещу Русо, сега съдия Даяна Гулд-Салтман е издала перманентна за срок от три години, пише БТА. Заповедта забранява на натрапника да прави опити да се свърже с певицата или родителите ѝ, да им досажда и да ги тормози.

Пренел Русо освен това трябва да стои на 100 ярда (91 метра) от тях. На преследвача е забранено също да се появява на местата, които Били Айлиш посещава по работа.