Валери Божинов е болен от мъжки вид нимфомания! Състоянието, което при силния пол се нарича „сексохолизъм”, представлява маниакален безпорядък от сексуални връзки, най-често само за една вечер, пише "Уикенд". Заради това Божинката вече изгуби жената, с която прекара почти 4 години – сръбкинята Биляна.

Очарователната брюнетка съобщи публично, че го напуска. „Не става въпрос, че любовта помежду ни е изчезнала, а за болестния му нагон да я задоволява с други жени, от което ме боли”, обяви 44-годишната сръбкиня би дузпата на неверния футболист. Говори се, че конкретния повод е изневяра на футболиста с манекенка, която заработва като елитна проститутка. Биляна получила безспорни доказателства за прегрешението му, а пипнатия едва ли не на калъп Божнов си признал. Обещанията му, че това няма да се повтори, не трогнали сръбкинята и тя си събрала багажа.

Публична тайна е, че по време на връзката им Биляна нерядко го е подозирала и дори уличавала в секс с „малки котета”. Така Божинов наричаше удоволствията за по една или няколко вечери, които си водеше от София, докато играеше за „Партизан” (Белград). В повечето случаи ставаше въпрос за оборотни девойки от нощните заведения, с които Валери си пишеше по скайпа. Той ги сваляше с лафове като

„Малко коте, секс искаш ли?”, а после им плащаше пътуването до Белград. Там удовлетворяваше нагона си, а в замяна на това им купуваше парцалки или други подаръци. Считаше се, че би трябвало да е престанал, след като в живота му се появи поредната голяма любов – Биляна. Сръбкинята е бивша съпруга на германския футболен национал Томас Дол, но е много запазена, поддържа се и въобще не й личи, че е с над десет години по-голяма от Валери.

Самият Валери Божинов не очаквал, че сръбкинята ще му бие шута. Най-близките му приятели от компанията на Тони Найка и Асенчо Таксито в момента му говорели, че е пълен глупак да си разбие връзката със свястна и красива жена като Биляна. Пред тях обаче Валерко се кълнял, че не й е изневерявал никога.