Бионсе, която беше обявена в кражба и плагиатство от белгийка хореографка, призна че наистина е взаимствала елементи за новия си клип "Countdown" от Ан Тереза де Керсмакер.

Дивата отрече това да е вид кражба, за който трябва да се извинява и по-скоро сподели че се е вдъхновявала от нейните представления, но те не са единствения източник на идеи, който е използвала.

"Очевидно балетът Rosas danst Rosas е сред многото фактори, повлияли върху моя клип. Аз обаче отдадох почит и към филма "Клоунско лице" с участието на легендарната Одри Хепбърн. Вдъхновявах се най-вече от 60-те и 70-те години на миналия век, от Брижит Бардо, Анди Уорхол, Туиги, Даяна Рос... Клипът вече е гледан от много хора и се надявам, че феновете ще забележат тази почит, ще открият Одри Хепбърн, Уорхол, Бардо, Rosas danst Rosas и всичко онова, което ме е вдъхновило." - заявява певицата в свое комюнике.

Тя отбелязва още, че благодарение на нея клипът на белгийката е гледан от близо 2 милиона зрители след шума, който вдигна и така този скандал дори е направил реклама на спектаклите й.

Прилика между филмовата версия на Rosas danst Rosas и клипа на Бионсе наистина има що се отнася до декорите, костюмите и стъпките на танцьорите и е обяснимо защо това вдъхновение на певицата е леко дразнещо за авторката, но в крайна сметка съдът ще има последната дума за нещата.