Бившата съпруга на Майкъл Дъглас Даяндра поднови искането си за процент от печалбата от "Уолстрийт: Парите никога не спят" в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Тя поиска съдията да преразгледа решението си, че делото трябва да се гледа в Калифорния, защото там двамата са се развели през 2000 г. Даяндра предпочита да го води в Ню Йорк, защото има три малки деца, като ги гледа сама и ще й е трудно да пътува до Санта Барбара. Тя има къща там, но вече я е обявила за продан. Напоследък Майкъл Дъглас също живее предимно в Ню Йорк, съобщава БТВ.

Адвокатите на Майкъл Дъглас, който не присъства в съда, не пропуснаха да споменат, че той се лекува от рак и казаха, че "бившата му съпруга трябва да се засрами". Нейните адвокати обаче напомниха, че неотдавна актьорът си е купил дом край Ню Йорк за над 5 милиона долара, а децата му са в скъпи частни училища.

Тръгвайки си от съда, Даяндра Дъглас се оплака, че по нея "хвърлят кал", а тя "винаги се е държала като дама". "Мисля, че фактите говорят сами за себе си", каза тя. Даяндра Дъглас претендира за половината от печалбата на Майкъл Дъглас от филма "Уолстрийт: Парите никога не спят" на основание на споразумението за развода, според което тя има право на половината от приходите от проекти, свързани с работата на актьора по време на брака им. Майкъл и Даяндра Дъглас се разведоха през 2000 г. след 23 години съвместен живот. Тогава тя получи 51 милиона щатски долара.