Ник Лоеб, бившият годеник на София Вергара, съди актрисата заради двата ембриона, които двамата са замразили през 2013 година, когато още са били заедно.

Невероятният казус, по който съдът работи е следният: според Лоеб, ембрионите са лишени от паричното наследство, което им се полага, ако бяха родени. Мъжът стига дори по-далеч, като кръщава ембрионите Ема и Изабела.

Не е странно, че Лоеб се насочва към съда в Луизиана, американски щат, където има нормирани закони за защита на замразените ембриони.

Доказателствата сочат, че спорът за замразените ембриони датира много по-рано от раздялата на двойката през декември 2014 година.

През март 2013, двамата разбират, че общият брой на създадените ембриони е пет. Лоеб е написал в съобщение до Вергара, че ако използват само един от тях, това означава убийство за останалите четири.

Вергара обаче, желаела да роди само едно дете. След това, тя се подлага на два опита за ин витро оплождане, като и двата са неуспешни. Накрая остават двата ембриона, споменатите вече Ема и Изабела.

Годениците подписват договор, според който нито един от двамата няма право да ги използва, без съгласието на другия.

Искането на Лоеб към този момент е да използва ембрионите, за да бъдат имплантирани в утробата на сурогатна майка, като Вергара няма да има родителски права над тях.

Желанието на Вергара е ембрионите да останат замразени за неопределено време. В предишни интервюта, тя е отбелязвала, че иска децата й да бъдат плод на любяща и стабилна връзка, pi

От 2015 г. София е щастливо омъжена за Джо Манганиело.