Мис България 2009 изключително гордо позира с копието на пръстена на Лейди Ди. Тя не отчела факта, че британската принцеса, която носи пръстена дълги години, имаше изключително напрегнат и нещастен брак.

Историята на годежния пръстен на Даяна ще се помни от поколения британци. Още от самото начало, бъдещата съпруга на Принц Чарлз показала чепат характер. Принцът й предложил да се омъжи за него без годежен пръстен, като й дал време добре да помисли дали е готова да поеме тежестта на известността и преследването на медиите. Даяна получила и каталог на бижутерската компания, която обслужва кралското семейство от 1843-та година насам.

Каква била изненадата в кралския двор, когато научили, че заедно със съгласието да се омъжи за принца, Даяна се спряла на съвсем обикновен и дори евтин пръстен, според представите на Кралица Елизабет II. Говори се, че майката на Чарлз не можела да повярва, че Ди не е поискала пръстен изработен специално за нея, а ще носи бижу избрано от каталог, което всеки разполагащ със сумата от 65 000 долара може да си позволи.

Пръстенът не бил изцяло диамантен, както повелява традицията. Основата му била сапфир, около, който имало 14 малки диаманта.

Бракът на двойката през 80-те е една от най-коментираните теми, не само във Великобритания, но и по целия свят. Даяна и Чарлз не успяват да изиграят докрай ролята на перфектна двойка. Разделят се и не успяват да предотвратят медийният скандал. Развода й с Чарлз съсипва психически принцесата.

Въпреки лошият край на любовната история между Даян и Чарлз, техният син Уилям също пренебрегна лошата карма на годежния пръстен и го подари на своята избраница Катрин Мидълтън.

Пръстенът дошъл в комплект с огърлица – направена по модел на бижу от касовия хит ''Титаник''.
Огърлицата, която във филма носи името ''Сърцето на океана'' може да бъде видяна в сцената, в която правят портрет на героинята на Кейт Уинслет.

Има исторически сведения за жена на ''Титаник'', която действително притежавала син диамант, подарен й от нейния женен любовник. Двамата се качили на печално известния кораб, за да избягат в Америка и да започнат нов живот заедно. За нещастие, мъжът намира смъртта си при потъването на кораба. Възможно е тази история да е вдъхновила режисьорът Джеймс Камерън, който доразвива сюжета й.

В първата версия на ''Титаник'' от 1943 бижуто също играе важна роля в сюжета – то е откраднато и предизвиква драматичния развой в лентата.

Познати на Антония се надяват, че бижутата й от Бередин няма да й донесат лош късмет, пишe kliuki.bg.