Динозавърът в българската естрада Васил Найденов е грабнал умопомрачителна сума за частен концерт миналия уикенд в тузарски комплекс край морето, пише „Всеки ден". Вечният Кец е пял в Златни пясъци пред 300 души публика, като по наша информация за десетте песни, които е подбрал, е взел цели 100 хиляди лева.

Той е изпълнил култовите „Телефонна любов", „Синева" и „Спри, не си отивай", с които е вдигнал на крака всички гости и е успял да ги разчувства. Източниците ни твърдят, че сумата е била предложена от мастит местен бизнесмен, който празнувал рождения си ден, като концертът е бил и с участието на други изпълнители. Васко Найденов обаче бил пиронът и се раздал максимално. Той получил пачките на ръка, както шушукат запознати. Всъщност единственото неудобство за него било, че трябвало да пее на самия плаж, но всичко останало му било осигурено от рожденика - транспортът, нощувката и „дневните".



Легендата прибира по не по-малко от 10-15 хиляди лева само за да се появи на участие в пиано бар. За мини концерти обаче не се съгласявал за по-малко от 50 бона, като срещу тарифата се задължавал да изпее само 5-6 песни, при това поне една от тях като бис. Според запознати със 100-те хиляди лева, които Васко е взел миналия уикенд, е осигурил живота си минимум до края на годината. Твърди се, че сметките на певеца вече гонят, а може и да са надхвърлили 2 милиона лева, при това само в последните години и при това само от такива частни изпълнения.

Негови близки пък се кълнат, че данъците му са изрядни и че никога не е пропускал да попълни декларация за това. Все пак признатите му разходи са в размер на 40% от сумите, което облекчава сериозно финансовите му тежести.

До края на лятото Кеца бил „заявен" за поне още два частни рождени дни, но според запознати от тях няма да вземе такъв тлъст хонорар, какъвто получи преди дни. След гастролите си по морето той ще се върне в София, за да изкарва пари на закрито, макар и в доста по-скромни размери край рояла.

Снимки: Bulphoto