Националът Благой Георгиев разкри пред в. "24 часа", че от следващия месец ще се събере отново с бившата си приятелка Христина.

От края на март двамата са родители на дъщеричка, кръстена Йоанна. В края на миналата година футболистът на руския Терек започна любовен роман с фолкпевицата Лияна. Той обаче приключи през лятото.

"Много ми липсва детето", обяви Благо. Той възнамерява да прибере Христина и щерката им в Русия след мача на националите с Уелс, който е на 8 октомври в Кардиф.

"За целта обаче първо трябва да получа повиквателна", уточни Благо. Той не пожела да коментира връзката си с Лияна.

*Лияна

Плановете му за подновяването на отношенията с Христина окончателно доказват, че юношата на Славия е решил твърдо да сложи ред в живота си.

*Христина (Снимка: ELLE)

Президентът на Терек Рамзан Кадиров пък се обърна със специално писмо към Благо по повод завръщането му на терена. Българинът се възстановяваше почти три месеца след операция на менискусите на двете колене.

"Благой, писмото ми не е формално обръщение към теб като президент на клуб към футболист. Смятам те за свой колега, приятел и съмишленик. Заедно с теб достойно преминахме през доста сложен път и се намираме само на няколко крачки от постигането на целта си. Силна конкуренция, травми на съотборници, непрофесионализъм и дори недостойно поведение на някои съдии стоят на пътя към решаването на нашата обща задача. Вярвам в теб, в отбора, в искреността и предаността на милионите наши привърженици и съм уверен, че победите идват при този, който не се предава, вярва и се бори докрай", са казва в част от обръщението.

Целта, за която Кадиров говори, е участие в Лига Европа. След равенството 0:0 с лидера Зенит, при което Георгиев рита 90 мин, Терек е на 7-о място. Тимът от Грозни е на 5 точки от 5-ата позиция, което дава квота.