Вместо да влезе в преразход около сватбата си, Благо Георгиев и вече официалната му съпруга Есмер Омерова се нагушиха с около 1 млн. долара.

На такава сума възлизат всички подаръци, които младоженците получиха, след като чуха мелодията на Менделсон. Бляскавата венчавка се състоя през уикенда в петзвездния хотел „Радисън Роял" в Москва.

Като играч на татарстанския тим „Рубин Казан" и като бивш футболист от чеченския „Терек" Благо и любимата му са били обсипани със супер луксозни дарове, пратени от политици, спортисти и техни приятели от двете руски републики - Татарстан и Чечня, научи от присъствали на сватбата вестник „Всеки ден".

Съотборниците му от „Терек", както и спортното ръководство изненадали младоженците с армагани, характерни за Татарстан - кадифени възглавници със златни и сребърни нишки и обсипани със скъпоценни камъни, златен часовник.

Новото семейство получило и прескъп сервиз за чай от фин порцелан с изображение на най-красивата и пищна джамия в Казан „Кул-Шариф". Есмер пък била дарена с бял сватбен чадър, направен със сребърни конци и диаманти, даван според източните традиции.

По информация на „Всеки ден" лидерът на Чечня Рамзан Кадиров, който е почетен президент и благодетел на бившия клуб на Благо „Терек" също проявил щедрост и изпратил на футболиста сабя от чисто злато и сребро. Подобен подарък според кавказките традиции се дава на особено близки приятели или високо уважавани хора. Щастливата булка пък вече има гривна от чисто злато и уникална огърлица с диаманти на стойност 100 000 долара.

Влюбените се радвали и на музикалните поздрави на естрадната звезда Йосиф Кобзон, отново специален комплимент от Кадиров. Той дори впрегнал домашния си тигър за предсватбената фотосесия на булката.

*Предсватбената фотосесия на Есмер

Церемонията на Джизъса и европейската шампионка по аржентинско танго е била като в приказките, като за всеки детайл от тържеството се е погрижил сватбеният агент на руските олигарси Юлия Шакирова. Невероятната атмосфера, създадена от украса от живи цветя, 3-метрови шоколадови фонтани и прочее впечатляващи лукс детайли, струвала на футболиста около 50 000 долара.

Малко по-евтино му излязло моминското парти на Есмер. Останалите разходи възлизали над 200 000, като гостите били гощавани с петстепенно меню в различни варианти. На фона на спечеленото обаче разходите са направо нищожни.

На пищното тържеството в баровския хотел присъствали и двете деца на Благо от 10-годишната му връзка с гимнастичката Христина Витанова. Малчуганите били и шафери на татко си, като по време на престоя си в Москва бяха обгрижвани от самата Есмер. Тя не пропусна да изтъкне този факт, публикувайки своя обща снимка със сина на Благо - Давид. „Щастлива съм, че те са с нас. Два дни изобщо не съм скучала", написа булката в профила си в инстаграм.