"Кризата с COVID-19 не ми повлия, честно казано. Имам малко дете, седим си вкъщи така или иначе. Имаше време за семейството – знаете, че животът на футболистите е динамичен. Това беше хубавото с коронавируса, не ме е било страх от заразяване, за мен това е преекспонирано ", каза Благой Георгиев пред Sportal TV. Бившият футболист даде интервю за за своята футболна школа. Бившият полузащитник на Славия, Алавес, Цървена звезда, Дуисбург, Терек, Амкар, Рубин и Оренбург благодари на "Уинбет Арена" и коментира някои актуални теми, свързани с родния футбол.

Отказа обаче да даде подробности дали ще купува македонския отбор Вардар. „Информацията за Вардар не искам да я коментирам, някой някъде ни видял, че говорим”, лаконичен бе той. Георгиев е провел среща с изпълнителния директор на Вардар Самоил Симев, на която е присъствал и бившият хандбалист Наумче Мисоски, съобщи сайтът sport1.mk. Благой Георгиев е представител на консорциум от компании от Източна Европа, заинтересован от това да поеме контрола над Вардар в сегашното му тежко финансово състояние.

Все още няма публична информация кои са компаниите. "Вардар" е най-титулуваният отбор в западната ни съседка, като има девет титли на страната в своята история и се ползва със сериозна фенска подкрепа. "Истина е, че имам план да имам футболен клуб и съм в напреднали преговори за тази си цел. Тимът няма да е от България, а от близка страна до нашата. Факт е, че ежегодно играе в европейските клубни турнири, в частност Лига Европа", сподели Георгиев през март в "Шоуто на Николаос Цитиридис".