Българският футболист Благой Георгиев вече е собственик на заведение в Москва.

От близо месец в руската столица работи клуб Wicked Place. През миналата година футболистът на "Амкар" (Перм) работеше по осъществяването на този си проект и успя да сложи неговия старт в началото на март, пише „24 часа”.

Заведението е от типа bar&dinner. През деня то работи предимно като ресторант с богата кухня. Вечерта обаче се превръща в клуб. Това важи най-вече за петък и събота.



В Wicked Place се канят известни диджеи във въпросните дни.

В превод от английски език името на заведението може да означава омагьосано или щуро място. Планирано е в бъдеще там да бъдат канени и известни руски изпълнители.

Wicked Place вече може да се похвали с добро количество клиенти.

Благо играе в Русия от януари 2009 г., когато премина от "Славия" в "Терек" за 1,7 млн. евро. В началото на миналата година бившият национал премина в друг тим от елита - "Амкар". Там той е съотборник със Захари Сираков, Георги Пеев и Петър Занев.

Договорът на Георгиев с "Амкар" е до лятото на 2016 г.

В същото време Благо получи най-висока оценка от авторитетното издание "Спорт експрес" за изявите си при домакинската загуба с 1:2 от "Зенит" в последния кръг на руското първенство.

"Един от малкото футболисти на тима от Перм, който игра еднакво силно до почивката и след нея. Направи пълна програма от тормоз за защитата на "Зенит". Минимум два пъти негови съотборници трябваше да вкарат след опасните му подавания", пише в коментара си "Спорт експрес" и поставя оценка от 6,5 на Благо. Такава в "Зенит" имат само Анюков и Кержаков.