Благотворителен мач предприе футболистът ни Благой Георгиев. Събитието е на 21 септември от 18 часа на столичната Winbet arena. На нея ще се съберат големи имена на родния шоубизнес, сред които водещите Иван Христов и Андрей Арнаудов, актьорите Калин Сърменов и Иво Аръков, певецът Орлин Павлов.

Благой Георгиев събира на терена певци, артисти, телевизионни водещи и спортисти. Те ще облекат футболни екипи и ще играят в помощ на Бояна Маринова, която е с диагноза Спина бифида с хидроцефалия и Никол Тодорова, която е със Спинална мускулна атрофия.

Треньори на мача ще са Ники Кънчев и Димитър Пенев, а съотборниците ще бъдат представени от национала ни по волейтбол Теодор Салпаров, вратарят Ники Михайлов и футболната легенда Красимир Балъков.

„Искаме да направим благотворителна инициатива, с която да помогнем на тези деца. Годината беше тежка за всички и продължава да не е леко, но смятам, че не трябва да забравяме да сме добри и да протягаме ръка към по-нуждаещите се“, каза Благой и допълни: „Безкрайно съм щастлив от факта, че толкова много от родните ни звезди се съгласиха само с едно обаждане. Останалите имена също са познати на всеки един от вас, но ще ги разкриваме на етапи. Искам да ви кажа, че успяхме да съберем изпълнители от всички жанрове, най-обичаните актьори и телевизионери."