Благой Георгиев призна пред свои близки приятели, че ще вдига сватба през септември с руската Анджелина Джоли - Есмер Омерова. Той вече е започнал организация за тържеството.

За целта емблематичният футболист се завърна в България и изненадващо докара бъдещата булка. Красавицата и Благо за пръв път бяха видени заедно на родна земя, докато излизаха от ВИП-а на летище София. Те пристигнаха с полет от Истанбул и бяха чакани от две бабанки. Георгиев се подсигури с охранители, които да го пазят от нахални фенки. Бодигардовете ще бъдат неотлъчно до Есмер през следващите няколко седмици. Звездата размени няколко думи с журналистите и с продуцента на неговия биографичен филм Наско Лазаров, който демонстрира своя галантен руски пред избраницата на Джизъса.

Есмер скромно се прибра в луксозния автомобил, който чакаше двойката. Тя не беше готова за горещите температури и се беше облякла в елегантна черна рокля на бели точки. Рускинята беше гушнала синьо плюшено зайче и стискаше силно своя мобилен телефон.



*Благо и Есмер пристигнаха в неделя сутринта на летище София


"До няколко дни ще разберете какво ще правим с Есмер", загатна Благой Георгиев, без да знае, че "България Днес" вече научи неговите планове.

След кратка почивка бившият национал ще се отправи към Черноморието, за да селектира мястото на неговата сватба. Ветеранът е заплюл две голф игрища в близост до Каварна. Джизъса е оставил и трети вариант - гръцки остров.
Бюджетът на пищната церемонията е отворен. Очакват се над 500 гости от България и Русия. Най-известният от тях е президентът на Чечня Рамзан Кадиров. Той е фаворит за кум на щастливата двойка. Благо е в отлични отношения с политика, който се е навил да участва и в биографичния филм за футболиста.

За музикалното оформление на церемонията ще се погрижат най-актуалният руски музикант в момента Тимати и Лоу Дийп Ти, който ще пристигне от Великобритания.

Организацията на сватбата ще бъде поверена на професионален английски екип, който е правил подобни церемонии дори и за кралския двор на Острова.

Снимки: Булфото