Симпатичните герои от първият български куклен сериал “БЛАГУНИТЕ”, които всяка вечер в продължение на два сезона пожелаваха “Лека нощ” на децата от телевизионният екран, ще оживеят на театрална сцена в спектакъла “Още един прекрасен ден”.

Малките зрители и техните родители ще се срещнат за първи път с БЛАГУНИТЕ на живо на 25 и 26 февруари от 11.00 ч. в салона на театър “Театро” (ул.”Върбица” №12 - бивш Модерен театър).

Билетите за представлението се пускат в продажба от днес – 1-ви февруари на цена от 12 до 18 лв, а деца до 4 г. възраст ще влизат безплатно, но без право на седящо място. Билетите могат да се закупят от системата на Eventim.bg, от касата на “Театро” (ул.”Върбица” №12), от Билетен център в НДК, бензиностанции OMV, Orange, The Mall и в мрежата на Eventim в цялата страна.

След успеха на детския телевизионен сериал „БЛАГУНИТЕ“ и големият брой гледания на епизодите в интернет, екипът на театър “Вилекула”, реши да създаде детски театрален спектакъл с добре познатите герои. Премиерата на БЛАГУНИТЕ на живо - “Още един прекрасен ден” е на 25 и 26 февруари в “Театро”, а следващите дати на представлението са на 4, 5, 11, 12 и 18 март.



В “Още един прекрасен ден” децата ще се докоснат до любимите си куклени герои, ще се потопят в техния свят и заедно ще преживеят весели и получителни истории. Изключително красиви, пъстри и цветни куклите са специално преработени за сцена, а декорите са пищни и с впечатляващи размери. В спектакъла намират място най-хубавите и весели песнички от сериала, а също и нови специално написани, които учат децата да бъдат по-добри, по-уверени в себе си и по-леко да се справят с трудностите. „Още един прекрасен ден“ ще разкрие поредният забавен ден с БЛАГУНИТЕ, изпълнен с много смях, добро настроение, поучителни моменти, музика и танци.

Автор и режисьор е Илиян Илиев, сценограф Кирил Наумов, кукли Благовеста Василева, музика Димо Стоянов от ПИФ и Аликсандър Дойчев. Участват актьорите: Елиза Илиева, Момчил Михайлов, Златина Йорданова, Янко Стоянов, Явор Зехиров, Мая Гелева, Нели Славова, Краси Кирчев.