Актьорът Асен Блатечки призна, че чувства Стефан Данаилов като свой баща.

В навечерието на рожденния му ден – 9 декември, той не пропуска да му звънне или да му напише съобщение.

„Той ми е като четвърти родител. Третия ми е учителя по карате, той ми е адски близък. Този спорт е философия на живот, държи те в кондиция, дисциплинира те, кове характер.”, казва най-страстния пушач в бг киното.

Заради афинитета към бойните изкуства имало опция да залитне към мутренските среди или да работи като охрана на някой от подземните босове. Неговата класна видяла артистичен потенциал в него и всеки път, когато го карала да разказва вицове на съучениците си влизала с касетофон и тонколона.

„Влязох в НАТФИЗ от втория път. Спомням си първия си ден прекрасно. Ламбо каза „Събрал съм най-талантливите сред мъжете и най-красивите сред жените. Ако сред вас, дами, има и талантливи, ще бъда много щастлив.”, сподели с усмивка Блатечки.

В момента той приключва работа по режисьорския си дебют „Бензин”. В българската версия на „Бързи и яростни” участва любимеца на Тарантино Майкъл Медсън и фронтмена на Godsmack Съли Ерна.

”Филмът ще тръгне по кината напролет. Веднага след премиерата ще започна подготовка за следващия си проект, това ми е мечтата. След първия филм вярвам, че вече ще ми е по-лесно с финансирането”, казва Асен.