Въпреки че се старае да не обръща внимание на клюките по свой адрес, те често създават проблеми на Асен Блатечки.

"Свързват ме с различни жени открай време. Но навсякъде е така с известните мъже, не се случва само с мен. Понякога обаче се налага да се обяснявам, защото стават пълни простотии. Подобни неща със сигурност не се отразяват добре на семействата на хората", категоричен е актьорът пред BLife.

Последната история, която много го разсмяла, била, че ходил на тренировки по карате, където руса каратистка го контузила.

Блатечки, който освен из театралните сцени като режисьор и актьор, дълго време се подвизаваше и в "Стъклен дом", наскоро отказал да влезе в нов сериал.

Сценарият и героят му допаднали, но целият епизод трябвало да се снима за два дни.

"Ясно е, че няма как да се случи", призна актьорът. "Отказвал съм много роли, защото не са ми харесвали. Причините да откажа са различни - сценарият, екипът, начинът на снимане."

Блатечки предпочита да работи с приятели или с хора, които са му симпатични. Твърдо заявява, че няма врагове в арт средите, но се чувства по-комфортно с проверени хора - с тях е сигурен, че работата върви лесно.

Заради филма на Стефан Командарев "Съдилището" Асен скъса с имиджа на секссимвол. Той е шофьор на цистерна с мляко, но губи работата си и е на път да се раздели и с къщата си.

Притиснат от обстоятелствата, трябва много бързо да намери пари да спаси дома си. Тъй като е бил граничар като войник, решава да припечелва с прекарване на емигранти.

"Няма секссцени, никъде не съм гол, така че сигурно ще разочаровам много зрителки. Честно казано, въобще не обръщам внимание на това, как ме определят, защото сме свикнали да слагаме щампи на хората", обяснява Асен.