Лошото момче на българското кино и сериали Асен Блатечки се влюбва в алкохоличка във френската комедия „Вик за любов” от Жозиан Баласко.

Това е най-новият спектакъл на екранния Чарли от „Стъклен дом”, в който отново се изявява и като режисьор, и като актьор.

Зрителите няма да бъдат разочаровани – час и половина ще се радват на добра игра, подправена с лек френски хумор и остроумен диалог. При това представлението нито на секунда не нарушава добрия тон, а това не е лесно, щом става дума за страстна любов.

Героят на Блатечки – Юго, е актьор със западащ имидж, мачо, пълен непукист, женен за далеч по-млада от него манекенка. За да вдъхне живот на кариерата му, неговият продуцент (Стефан Иванов) предприема рискован ход – събира го с бившата му половинка Жижи (Койна Русева). Тя е някогашна звезда, отдавна излязла от играта заради тежък алкохолизъм, но пък заедно двамата правят взривоопасна смес. Такава, каквато би накарала зрителите да препълнят театъра. Заради това всички средства са позволени.

Тази вечер „Вик за любов” гостува в Силистра, утре актьорите разиграват комедията в Русе, на 8 юни ще са на открита сцена „Сълза и смях”, след което пътуват за Видин (18 юни), Ботевград (19 юни) и Враца (27 юни).

Тандемът Блатечки-Русева работи добре заедно от няколко години. Сред досегашните им съвместни заглавия е „Побъркани от любов” от Сам Шепърд, постановка на Блатечки. В зората на кариерата си двамата играха и на сцената на Младежкия театър, после се снимаха в сериала „Морска сол”.