Актьорът Асен Блатечки търси ново заглавие за дебютния си режисьорски филм.

Той смяташе да кръсти лентата си „Люси”, но плановете му се обърнаха с главата надолу заради Скарлет Йохансон, информира електронното издание fakti.bg.

Преди половин месец на големия екран се появи творбата на режисьора Люк Бесон - „Люси”, където холивудската красавица изпълнява главната роля.

Блатечки обясни, че според неговата и на целия му екип идея името „Люси” в българския филм е имало много по-голям смисъл, отколкото при филма на Бесон.

Дали това е така, ще стане ясно преди Коледа, когато е кинодебютът на Асен. Сефтето си като кинорежисьор Блатечки прави съвместно с Катерина Горанова – жената, с която живя дълги години и двамата имат дъщеря Катерина. Той я напусна заради връзката си модела Диляна Попова, която е бременна от него.

На 25 август Блатечки събира за нови снимки целия екип, който участва в дебютния му филм. Това са Калин Врачански, Силвия Петкова, Веселин Калановски, Пламен Манасиев. В каста влиза и Лиляна Станилова - до момента позната на столичани като художничка, а не толкова ката актриса.

Самият Асен също играе в лентата. Той влиза в кожата на автомобилен състезател, който търси възмездие за смъртта на любимата си.

Лентата е продуцирана от „Камера” ООД със съдействието на Националния филмов център, оператори са Димитър Гочев и Радослав Гочев, а сценарият е на актьора Алексей Кожухаров, работил и по сценариите на сериалите „Той и тя”, „Морска сол”, тв шоуто „Пълна лудница”.