Блейк Лайвли официално е подписала първия си голям филм, който ще бъде по кината другата година.

Актрисата роди миналата есен като от тогава се беше отдала изцяло на семейството и грижите за децата.

Блейк ще блесне в роля, която е далеч от тази на манхатънското разглезено момиче. Лайвли се е присъединила към екипа на Bruised - екшън-драма, режисиран от Ник Касаветис, който е познат с филмите си Тетрадката и Другата жена.

Американската актриса ще се превъплъти в Джаки - майка, работеща на две места и опозорен ММА борец, която цял живот се е борела за по-добри условия. Когато властите заплашват да отнемат малкия й син от нея, тя трябва да се върне в клетката и за последно да се бори, за да даде на сина си живота, който винаги е искала той да има.

Няколко месеца по-рано в интервю за списание Variety Блейк намеква за тази роля, "Ще съм във филм, в който ще играя силна жена, която е борец".

Лайвли сподела, че когато трябва да подбере роля, тя винаги се спира на интересни жени, независимо дали са главни или второстепенни за филма, но предпочита героини, в които да намери нещо, което да ги свързва.

Последният филм на Лайвли бе The Shallows, където тя играе млада жена, която страда за загубата на майка си. Обикаляйки по усамотен плаж тя се озовава на територията на голямaта бяла акула.