Блейк Лайвли смята, че известните личности налагат "нереалистични стандарти“ за красота и обикновените жени не бива да гледат от тях и да се сравняват.

"Това, което виждате на червения килим и по списанията, е резултат на страшно много усилия и хора", заяви в интервю 29-годишната Блейк, цитирана от EVA.

По думите й това, което малките момиченца виждат, всъщност няма нищо общо с начина, по който звездите изглеждат, когато се събудят сутрин.

"Което обаче не означава, че не са красиви, просто е друга реалност", добави актрисата.

Тя има две дъщери - Джеймс и Инес, от съпруга си Райън Рейнолдс, които обаче тепърва ще се сблъскват с тези нереалистични норми за красота, защото все още са малки.

"За мен е важно дъщерите ми да са наясно с факта, че това, което виждат по премиери и корици, не е истинският живот. Те ме виждат облечена с разкошна рокля, с прическа и грим, но ме виждат и без тях. Искам да видят и двете страни, защото никога не е само една", допълва тя.



Лайвли и Рейнолдс се запознаха на снимачната площадка на филма "Зеленият фенер", докато той още беше женен за Скарлет Йохансон.

Актьорите сключиха брак през септември 2012 г. Наскоро Блейк разкри, че искат още деца.