След нощта на илюзиите във „Великолепната шесторка” даренията за проекта „Семейство за всяко дете” вече са близо 340 000 лева.

В класирането отново водят Албена и Тома, следвани от Бони и Емо, но на трето място се изкачиха Теди Кацарова и Николай Мартинов.

Тази вечер от 21.00 часа звездните дуети ще пеят заедно любимите си хора. Зрителите на bTV ще се запознаят със съпругата на Кольо Гилъна, бащата на айдъла Тома, дъщерята на Емо Чолаков, съпруга и приятелите на Йорданка Благоева, приятелката на Наско от БТР, дъщерята на Тони Димитрова и др. Сред приятелите на участниците в „Шесторката” няма да липсват и известни личности. Джина Стоева ще подкрепи Ники Мартинов, Виктор Калев също ще пее заедно с Тони Димитрова, а Калин Вельов ще подкрепи Славчо Пеев.



Стана ясна и музикалната задача за вторник - звездните дуети трябва да се представят с най-популярните ромски хитове. Специален консултант на всички участници ще бъде Бони.

С набраните средства от „Великолепната шесторка” ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ „Семейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство.



За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.



Какво включват услугите, които ще предоставя Центърът:

- Пакет за новороденото - памперси, пелени, дрешки, креватче, коритце, количка. Ще се търси подкрепа от цялото семейство на родителите, за да може бебето да е прието и майката да получава помощ.

- Обучение на родителите как да повиват детето, как майката да кърми, да се грижи за него по сигурен начин, да го води на лекар, да проследява развитието му.

- Обучение на родителите на деца с увреждания - как да разбират, стимулират и се грижат за децата си.

- Търсене на работа за майката и бащата;

- Осигуряване на дневна и почасова грижа за бебетата с и без увреждания;

- Намиране на приемни семейства за бебетата, които не могат да се върнат при родителите си, или докато тече процедурата за осиновяване.

- Обучение на кандидат осиновители, които са готови да приемат деца.

Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно, с държавно финансиране, да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство. Всеки може да получи повече информация за това как може да стане приемен родител или осиновител на горещата линия на УНИЦЕФ - 0700 12170. Актуална информация за предаването и всички новини, репортажи и дискусии, свързани с кампанията, могат да се открият по всяко време в секцията на „Великолепната шесторка” в сайта на bTV. Всичко за проекта „Семейство за всяко дете!” и благотворителната кампания е публикувано и на