Близки на семейството са заподозрените лица, участвали в обира на голямата актриса Стоянка Мутафова и нейната дъщеря – Мария Грубешлиева.

Двете жени сами са изказали тази хипотеза пред разследващите, но засега предпочитат да мълчат и да не разкриват точно подробности кого визират, докато органите си свършат работата.„Именно затова дълго време не говорихме по темата, защото очаквахме развитие”, сподели Муки, която е доста притеснена от случилото се, пише „България днес”. Златни пръстени и над 1500 лева са взели крадците от дома на майка и дъщеря, по времето когато двете били на турне в Германия.

„Между 26 и 31 май нямаше никой у нас и обирджиите са се възползвали от този факт. Понеже имаме камери и предполагам, че този акт няма как да мине без някакво, та дори и малко участие на близки или познати, които знаят това. Но в края на краищата истината в един момент ще излезе наяве”, обясни Мутафова. Разбитата дограма на прозореца е направена с ловкост на фокусник, а човекът, промъкнал се в жилището като по чудо не е видян от никой.