Колегите и приятели на внезапно починалия рапър G Dogg разпространиха своето становище за неговата смърт.

Според хората от Ghetto Productions основна вина носят лекарите, които не са се погрижили за здравословното състояние на Ясен Иванов, както е истинското име на изпълнителя.

Ето какво пишат от Ghetto Productions:

„На 12 ноември (събота) нашият изпълнител, близък приятел и брат Ясен Иванов, по-известен в обществото като G Dogg, ни напусна вследствие на получена инфекция в кръвта, довела до шок, спиране на сърцето му и фатален край. Той беше само на 31 години и очакваше раждането на първородния си син.

По първоначални медицински данни причинителят на инфекцията се оказала бактерия, която е била пропусната да бъде открита при предишните две операции в "Пирогов" в края на септември, когато Ясен Иванов е приет, заради открит тромб в крака и инфекция на далака. Дали G Dogg е станал жертва на вътрешно болнична инфекция, или лекарска безотговорност, предстои да се изяснява.

В началото на месец ноември G Dogg бил във Финландия, където се почувствал зле и бил отново приет в болница, където откриват въпросната бактерия, пропусната да бъде забелязана при предишните операции, но за съжаление твърде късно. След като се прибира в България, Ясен е приет по спешност в болница, но този път в Националната кардиологична болница, където почива няколко дни по-късно.

Въпреки че съдебната медицинска експертиза ще излезе до края на ноември, ние, неговите близки, сме почти убедени, че това, което уби нашия приятел, е лекарска небрежност. Лекарите е трябвало да направят пълна кръвна картина и изследвания, за да установят генезиса на проблема още в края на септември, което би могло да предотврати случилото се преди няколко дни.

В този трагичен за всичките му близки и роднини момент, една медия нагло се осмели да публикува безочливи лъжи по адрес на нашия покоен приятел. Ние бяхме покосени от публикацията в един вестник от 16 ноември, където авторите в жълт стил са изфабрикували скандално съдържание, за което няма нито достоверен източник, нито основания за направените твърдения.

Съдържанието на статията е публикувано и от онлайн сайт само часове по-късно. Публикуваните клевети от рода, че G Dogg е боледувал от СПИН, както и цялостното му състояние са смехотворни, некомпетентни и най-вече недоказани. Ние искаме да получим официално извинение от тези медии, опровергаване на тези слухове в тяхното пространство и отговори откъде те са получили тази информация, за което надали ще имат обяснение.

Ако тези медии откажат да сътрудничат и се застъпят за публикуваното от тях, ние ще ги подведем под отговорност но това няма да е краят - подобни битки сме водили и преди. Питаме се къде си отидоха журналистическата етика и норми? Как е възможно тази медия да разпространява такива шокиращи и отвратителни слухове и то само броени дни след трагедия, която удави в мъка неговите роднини, съпруга, колеги и приятели. Това е поредният скандал в обществото, предизвикан от такъв тип треторазрядно медийно подобие. Наскоро известна журналистка зададе резонен въпрос на пресконференцията на избрания за президент г-н Плевнелиев, където тя недвусмислено поиска отговор на въпроса: „Какво ще направите първо, законово и като действие, ефективно, така че медиите в България да започнат наистина да работят по норми". Очевидно такива медии доказват, че има такива, които не работят по норми и потъпкват правата на хората - това не е демокрация!

Отново искаме да изразим неприязънта, гнева и отвращението си към журналистическия екип, който е замесен в създаването на този донос. Не знаем наистина дали спите спокойно, а и дали ще можете от тук нататък след лъжите, които разпространихте до хиляди българи, но истината в крайна сметка винаги печели и оставя лъжата да тъне в срам и безразличие.

Тук е и нашият апел към останалите сериозни медии в България, да следват истината и да не се поддават на спекулации. БЛАГОДАРИМ ВИ!"