Популярната британска група Blue ще представлява страната си на музикалния конкурс "Евровизия", който предстои да се проведе в Германия, съобщи BBC.

Blue са момчешка формация от четирима, създадена през 2001.

През следващата 2002-ра година групата оглави британските чартове с кавъра си на класическия хит на Елтън Джон "Sorry seems to be the hardest word", като авторът участваше като пети изпълнител на песента, пише БГНЕС.

От 2005 участниците в групата се заеха със соло проекти, но през 2009 се събраха отново.

За цялата си досегашна история музикантите от Blue са продали около 9 милиона свои записа.

Трима от четиримата изпълнители така или иначе са свързани с "Евровизия": някои са помагали на участници от британска страна в конкурса, други са били автори на музика и текстове към песни-претенденти за него, един от групата е бил член на журито за подбора на британските конкуренти.

"За пръв път в историята Обединеното кралство изпраща на европейския песенен конкурс известна и успешна на международната сцена група и ние призовававаме цялата страна да поддържа Blue, се казва в съобщението на британската радиоразпръсквателна корпорация.

Знае се, че музикантите ще изпълнят на конкурса в средата на май в Дюселдорф песента "I Can".

В скоро време те ще участват и в снимките на филм за подготовката си за участие в "Евровизия", който през април ще бъде излъчен по BBC One, който ще предава пряко и финала на конкурса.

Вижте видео:

Blue - Sorry Seems To Be The Hardest Word