След успешния старт в Благоевград, Българското национално радио продължава своята поредица от благотворителни юбилейни концерти в страната.

На 27 юни /петък/ Оркестърът за народна музика, с диригент Димитър Христов, ще гостува във Видин.

Проявата, която ще премине под мотото „Заедно в радост и в беда“ е в знак на съпричастност към в подкрепа на пострадалите от наводненията в цялата страна и е част от юбилейните събития, посветени на 80-тата годишнина на БНР.

Специални гости на спектакъла, който ще започне от 19 ч. на откритата сцена пред Видинската художествена галерия „Никола Петров“, са доайените на фолклорното ни изкуство Янка Рупкина, Володя Стоянов, както и младата и талантлива шопска певица Валерия Момчилова.

Под диригентската палка на Димитър Христов ще бъдат изпълнени емблематични пиеси от репертоара на Оркестъра, а за любителите на танца ще има много хора от различни региони на страната.

Българското национално радио започна набирането на средства в помощ на пострадалите при наводненията във всички градове, където обществената медия има регионални програми. В сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за парични дарения.
БНР подкрепи и кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев.