В понеделник, в ефира на БНТ1 стартира новото предаване „55 години от вашия живот”.

То е посветено на годишнината на националната телевизия. 55 епизода ще съберат спомените, историята и знаковите личности на обществената медия от създаването й до днес.

„55 години от вашия живот” ще се излъчва всеки делничен ден (без четвъртък), от 19:15 часа, преди централната емисия „По света и у нас”. Водещи са лицата на БНТ Анна Ангелова и Драгомир Драганов.



В първия епизод от поредицата сценаристите са подготвили видеоразказ за живота на българите през 1959 година - такъв, какъвто са го давали по телевизията, заедно с емблематичните предавания и незабравимите лица от екрана. Зрителите ще видят и кой прочита първото съобщение в ефира на БНТ.

Лентата на спомените ще бъде върната с уникални архивни кадри от това време – откриването на телевизионната кула и пазаруващите хора в ЦУМ. Сред гостите в студиото са първата телевизионна говорителка – Цветана Гълъбова, режисьорката на стотици емисии „По света и у нас” и „Панорама” – Иванка Антонова и още техни колеги, основатели на българските телевизионни стандарти.

На сцената ще се появи известната изпълнителка Нора Нова, която в откровен разговор с Ани и Драго ще разкаже вълнуващи истории от живота си. През 1959 година безспорната музикална звезда е Ирина Чмихова. Сред големите й хитове е „Интимна песен”, която ще бъде изпълнена от нейната ученичка – Камелия Тодорова.

Музикалният съпровод по време на пътешествието през десетилетията е на композиторът Красимир Гюлмезов.