Огласено бе завещанието на починалата на 11 февруари Уитни Хюстън, според което еднолична нейна наследница става 19-годишната й дъщеря Боби Кристина.

Завещанието, направено от певицата още през 1993 г., бе огласено в столицата на щата Джорджия Атланта. Съгласно волята на Хюстън, дъщеря й получава всичките й пари и движимо и недвижимо имущество, включително мебели, лични вещи, бижута и автомобили.

Финансовите средства обаче ще бъдат внесени в специален фонд, частичен достъп до който Боби Кристина ще получи при навършването си на 21 г. и ще може напълно да се разпорежда с тях едва когато стане на 30 г.

В завещанието си Хюстън указва, че наследницата й може да получава суми, необходими й за образование или покупка на недвижимости.

Баща на Боби Кристина е бившият съпруг на Уитни - рапърът Боби Браун, като двамата се разделиха през 2007 г. На него Хюстън не е оставила и стотинка, както е видно от завещанието й.

*Уитни и Боби

Близките на соул и RnB дивата упрекват Браун в съсипването на кариерата й, тъй като именно под неговото влияние Уитни привиква към наркотиците и алкохола.

Точните причини за смъртта на певицата не са обявени и досега, тъй като не са излезли резултатите от токсикологическата експертиза, пише БГНЕС.