Бившият бодигард на Бранджелина скандализира вчера обществото с разкритието, че той е бил като баща на шестте деца на звездната двойка, която в момента е в развод.

Марк Билингам е бивш войник от британската армия, прекарал почти 18 месеца като шеф на охраната на господин и госпожа Смит и наследниците им. 52-годишният здравеняк разкри пред "Сън", че най-големият страх на Джоли и Пит е да не отвлекат децата им за откуп. Те са били изключително фокусирани върху защитата на Мадокс, Пакс, Захара, Шайло, близнаците Вивиан и Нокс.

Билингам, който е пазил още Ръсел Кроу, Шон Пен и Том Круз, казва, че е прекарвал голяма част от времето си в разправии с преследвачи на звездното семейство. Вече разделените съпрузи толкова много му вярвали, че той можел да води децата със себе си, където си поиска, без да му е необходимо специално разрешение от тях.

Анджи и Брад били изключително внимателни в това кой да доближава до малчуганите. Дори когато самият Марк осигурявал допълнителна охрана, новите нямали право да докосват децата, а да ги наблюдават от разстояние. "Толкова време прекарвах с малките, че се чувствах като техен родител", откровен е бодигардът. Той споделя още, че Брад е имал нужда от по-голяма защита, отколкото Джоли. "Хората я обичат, но мразят него.

Трябаше да се намери начин за защита от всякакви посегателства. Беше предизвикателство, но и интересно." Билингам е напуснал по собствено желание, защото също има шест деца, а за 18-те месеца служба при Пит-Джоли си е бил във вкъщи само шест седмици.

Брад Пит се опитва да запази хладнокръвие в силно драматичната ситуация, в която попадна многочленното му семейство. Топкинаджията е категоричен - няма да играе "мръсно" около развода. Както вече се разчу, най-известната двойка в света трябва да раздели общо имущество на стойност 400 милиона долара. Носят се слухове, че "добри хора" давали акъл на Брад да извади на показ кирливите ризи на жена си и не особено симпатичните й истории около предишните й разводи, но той категорично отказал. Всъщност Пит винаги е имал ореол на джентълмен и тъкмо заради това доста светски хроникьори се съмняват в твърденията на Джоли за неговата агресивност.

Близък до съпрузите, които скоро ще станат бивши, е споделил пред TMZ: "Предбрачният им договор урежда всички нюанси от съвместния им живот и разпределянето на финансите". Актьорите имат 12 общи недвижими имота. Седем от тях е купил Брад Пит, а два принадлежат на Джоли. Три са придобити, след като двамата сключиха брак през 2014-а - имението във Франция, къщата в Ню Орлиънс, жилището в Ню Йорк.

Друга тема е колко ще пожелае Джоли покрай развода. През последните години няколко нейни колеги се разделиха и завихриха грандиозни скандали с ухание на пари. Амбър Хърд се зарече, че ще дари 7-те милиона долара, които получи от Джони Деп при разлъката им. Но затова пък на Деп му излезе име на побойник. Никол Кидман прибра 130 милиона, въпреки че общото им богатство с Том Круз беше много повече от 260 милиона. Той обаче успя да докаже, че са били женени 9 години и 11 месеца, а не 10 пълни, за да делят на две, както повеляват законите на щата Калифорния.

Следващата му съпруга, Кейти Холмс, е доста назад в класацията в получилите "лесни" пари. Гай Ричи си тръгна от спалнята им с Мадона с 92 милиона. В техния случай нямаше съмнение кой печели големите финикийски знаци. Сметките на Бен Афлек олекнаха със 75 милиона, които той даде на бившата си Дженифър Гарнър.

При Дженифър Лопес и Марк Антъни нещата звучат малко по-благоприлично, защото бившите съпрузи остават бизнес партньори в звукозаписната индустрия.