Този сезон тенденциите за косите са най-разнообразни и подходящи за всяка дължина.

Според топ коафьора ни Богослав Добринов дамите, които обичат да експериментират, могат да заложат на смели цветове,  като на власт са многопластовите коси, тези с безгрижни вълни.

"Една промяна във фризурата е страхотна антистресова терапия за всяка дама. Затова не се колебайте и експериментирайте с косата си", съветва Добринов, който работи за един от най-изисканите салони в София SW Beauty Saloon. И допълва: "Всички модерни варианти на боядисване имат за цел да подчертаят женствеността и естествеността. Така че на първо място препоръчвам да изберете естествените нюанси. Да се получи един красив, благороден тон не е толкова трудно, така че нежния пол с лекота може да се довери на своя фризьор".

Извън естествените нюанси, можете да заложите на ярки кичури или ефект Омбре, съветва Богослав. "Особено красиво преливане изглежда ярко червена коса. Заради такива петна не трябва да бъде трудно да се откроявате от тълпата и да привлечете вниманието. Но в същото време трябва да не забравяте, че грижите на този цвят няма да са лесна задача", казва още специалистът.

Ако обичате натуралния цвят и не искате коренно да променяте естествения цвят на косата, изберете пясъчния нюанс или този на пшеница. Според стилиста, той е подходящ почти за всички блондинки и светловолосых красавици. Така че, като следствие, на външен вид става по-мека, но в същото време контрастни.