Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по блестящ начин и поставя в Народния театър, на 24 април отбелязва своя 50-ти път на театрална сцена.

За година и половина спектакълът беше гост на повечето големи театрални фестивали („Варненско лято“, „Аполония“, „Сцена на кръстопът“, „Звездите на театъра“), имаше няколко номинации в „Аскеер 2017“, а през февруари беше в Париж като откриващ спектакъл по случай българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В пиесата Владо Карамазов си партнира с Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. Билети почти никога няма, а желаещите да го гледат са много.

„Богът на касапницата“ е от онези продукции, които са плод на дълго приятелство и направени от съмишленици. Към тези спектакли съдбата почти винаги е добра и те се радват на дълъг театрален живот.

"Богът на касапницата" е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с награда "Лорънс Оливие" и "Тони". Във Франция пиесата е поставена от самата авторка през 2008 г. на сцената на знаменития парижки "Театър Антоан" с участието на Изабел Юпер в ролята на Вероник. През 2008 г. Матю Варкус поставя пиесата най-напред в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно през 2009 г. и на Бродуей. А през 2011 г. Роман Полански снима филма "Касапница" с Джоди Фостър по адаптираната от Реза пиеса, за което авторката получава и "Сезар" и за най-добър филмов сценарий.