С пукната глава и лице, което кървавите вадички са набраздили като шахматна дъска – такъв виждаме Бойко Кръстанов след поредната екшън сцена в „Под прикритие”.

В прощалния пети сезон той ще лавира между разпределението на наркотрафика на Босфора и отговорностите към скритата си полицейска значка. „Паля свещ преди всяка каскада. Имаше няколко много опасни, за които наистина ме беше страх. Раните, които гримьорите са ми „нанесли”, сами подсказват, че героя ми Ерол живее е постоянно на ръба.

Очаквайте много динамика, много обрати. Никога не съм вдигал толкова адреналина си на снимачен сет”, сподели Кръстанов. Както „Монитор” вече писа, възпитаникът на Здравко Митков е взимал уроци по стрелба, а ловкото боравене с нож и кроше вече са първата му специалност. В 90% от каскадите актьорът не ползва дубльор, с което печели тотално респекта на продуцентите от „Камера ентъртейнмънт”.

Клапата на пети сезон на „Под прикритие” щракна още миналия септември, но от БНТ най-накрая излязоха със стартова дата за излъчване – прощалните 12 епизода ще се завъртят от 20 март, всяка неделя от 20.45 ч.

Премиерата ще бъде подгрята от 90-минутно студио на 13 март, в което актьорският каст и режисьорите ще разкрият повече около екстремните моменти в сериала. „Сезонът е убийствен във всеки един смисъл. Ще покажем на зрителя, че историята се оказва най-интересна, когато си видял нейния финал, защото пет сезона перфектно е използван целият й драматургичен потенциал”, заяви програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова. До този момент феновете видяха шест тийзъра от новия сезон, а тази седмица в ефир ще се завърти и официалният трейлър.

Мариан Вълев-Куката и Владо Пенев зрителят ще види състарени с огромни и прошарени, напълно автентични бради. Тъй като инспектор Попов посреща пети сезон зад решетките след убийството на Джаро, Пенев качва за ролята цели 25 кг, които към момента сваля с фитнес и километрични преходи пеша по столичните улици. Силвия Петкова ще се върне към любимото си амплоа на хубавица със силна ръка и безпардонен изказ, поемайки ролята на женско ченге в „Под прикритие”. Една от основните интриги около героинята й е любовната й история с мафиота Иво Андонов (Захари Бахаров).

Звездата на Народния театър Христо Петков ще скочи в кожата на новото момче за мокри поръчки на гангстера, а част от биткаджийския му имидж ще бъде гарванът Оскар. Птицата е взета от провинциално ранчо, дресирана е да изпълнява команди под конец и на снимачен сет се храни с късчета сурово месо. Петков се издига в уличната йерархия след като предшественикът му на позицията – Рафаел, умира в първите минути на пилотния епизод. Актьорът Мартин Смочевски сам издаде екранната си кончина, качвайки във Фейсбук снимка с „простреляно” чело.