Изненадващата победа на Стоян Маджаров в мъжкия елиминационен дуел бе посрещната с недоволство от почти всички участници във „Фермата“, които подкрепяха опонента му Илиан Кустев и бяха сигурни в победата му. Само с една точка разлика, гайдарят от Копривщица надви известния готвач и прекрати участието му в шоуто. Отпадането на Илиан от надпреварата за 100 000 лева по-малко от месец преди финала разочарова многобройната му агитка, а някои от мъжете не успяха да скрият сълзите си. Празненството, което трябваше да се състои след връщането на победителя се провали и фермерите оставиха Стоян да пие вино сам, очевидно обявявайки му бойкот.

Стоян, който се закани да защити наранената си чест на Арената, успя да поведе в първата битка – коване на дървен мост, а след това показа и повече знания на въпросите за българските традиции и обичаи. Опонентът му демонстрира бързина и издръжливост в следващите две предизвикателства и поведе във временния резултат. В решителната пета битка двамата се съревноваваха на дърпане на въже, като гайдарят се справи по-добре и извоюва победа в дуела с 8 на 7 точки.

Стоян влезе в сблъсъка обиден от думите на Кустев, че е безхарактерен и се закани да защити честта си на Арената. Той получи подкрепа и окуражителни думи от адвокатката Милена Станджикова, която коментира, че България има нужда от повече мъже като.
„Фермата е най-якото приключение в живота ми. На Арената всички ме подкрепяха - дори хората, които от кумова срама стояха зад Стоян. Сигурен съм, че с всички тях ще поддържам връзка до края на живота ми“, развълнувано каза Илиан, преди да напусне шоуто завинаги.

С отпадането си колоритният кулинар завинаги загуби шанса да се бори за голямата награда, с която се надяваше спаси ресторанта си, пострадал от пандемията. „Сега просто ще трябва да си изработя парите - от утре започвам и до Нова година ще наваксам“, заяви самоуверено Кустев, който е готвил за световни знаменитости в някои от най-елитните европейски ресторанти. Днес в интервю готвачът разкри, че разчита на доставките на храна у дома и предлага специална екстра-романтична вечеря с шеф Кустев.